DeepWhite afsluiter op Wollukstock 2016

Toen een paar maanden geleden de Wollukstock organisatie ons benaderde of DeepWhite wilde spelen op hun festival, was er geen twijfel. "ja, wij komen" want dit festival stond al lang op ons verlanglijstje. Het festival staat bekend om een goede line-up aan bands en dit jaar stonden er weer goede bands zoals Izzid, Reload en Serenader (de winnaar van de 2016 wollukstock competitie).

Tegen de middag waren wij op het artiesten terrein achter het podium om lekker te genieten van de andere bandjes en het mooie weer. De organisatie had eten en drinken beschikbaar voor ons, dus wij konden ons prima vermaken met de andere bands. Op een festival is het altijd weer tof om andere bands te ontmoeten en bij te praten als muzikanten onder elkaar.

 

Om negen uur 's avonds was het tijd om op te bouwen op het hoofd podium, en om kwart voor tien werden we aangekondigd door Edwin Cyrek, mister rock 'n rolllllll. Hij had het publiek helemaal gek gemaakt en opgewarmd waardoor ook wij ook vol energie met ons eerste nummer Burn van Deep Purple begonnen.  Daarna speelden we nummers als Woman from Tokio, Is this Love, Strange kind of Woman, Crying in the rain en Still of the night. Smoke on the water is waarschijnlijk het meest bekende nummer voor veel mensen van Deep Purple. Het publiek zong dan ook uit volle borst mee, zo hard dat we op het podium bijna overstemd werden. Ons laatste nummer is altijd Child in time. Dit nummer brengen wij bijna authentiek; met onze zanger Frank, het bekende orgel deuntje en de knallende gitaar solo: het hoogtepunt van ons repertoire. De energie in dit nummer werkt bij iedereen in de band en het publiek reageerde daar erg goed op. Eigenlijk waren we toen klaar maar Edwin vond dat we nog een nummer moesten spelen. Gezien we ook andere classic rock nummers spelen dan onze tribute kozen we voor Running with the devil van Van Halen. Een goede keuze want het publiek wilde eigenlijk dat we daarna nog verder gingen. Helaas moesten we om elf uur toch echt stil zijn.

 

Na ons optreden hebben we genoten van alle energie die er op ons af kwam van het publiek. Wij hebben de organisatie bedankt voor alle support en waren erg onder de indruk van het niveau waarop dit festival acteert met al die vrijwilligers. Uiteraard hebben we aangeboden volgend jaar weer terug te komen want dit feestje willen we graag nog een keer mee maken.