DeepWhite wint 1e vakjury prijs in 013 (2016)

lees ook het verslag op The clash of the coverbands site 

 

DeepWhite stond afgelopen zondag avond in muziek tempel 013 in de grootste band competitie van de Benelux: The clash of the coverbands, the only road to paradiso. Beloning was er voor vier bands om door te gaan in de competitie op basis van publiek stemmen of de beoordeling van de vakjury. Alle bands gaven hun best mogelijke show om te strijden voor de winst. Samen met zeven andere bands ging het dak eraf in Tilburg.

 

De verwachtingen lagen hoog gezien DeepWhite al drie keer de eerste plaats van de vakjury had gewonnen in de eerste drie rondes van de competitie. Daarnaast was het een thuiswedstrijd gezien de meeste bandleden van DeepWhite uit Tilburg of rondom Tilburg komen. Dit was ook te merken in de zaal, er hadden veel DeepWhite fans gereageerd op de Facebook oproepen van de band om naar 013 te komen.

 

Het eerste nummer running with the devil bracht gelijk de juiste sfeer in de zaal en met nummers als o.a Child in time, Crying in the rain en bij afsluiter Whole lotta love was de zaal niet meer te houden. Het bekende “we want more” scandeerde door de zaal. Wat wil je nog meer als band.

 

DeepWhite werd beloond met haar optreden en inzet door voor de vierde keer op rij de 1e prijs van de vakjury te winnen. Daarnaast werden drie bandleden genomineerd als beste performer in hun categorie: Jaco van der Schans (bas), Maurice den Dool (drums) en Frank van Dalen (vocals). Deze zullen in de finale meedingen voor een individuele prijs.

 

DeepWhite speelt nu de halve finale van de Benelux volgend jaar maart en maakt dan kans om zich te plaatsen voor de Benelux finale in Paradiso. In de tussentijd zal DeepWhite door The Clash of The Coverbands organisatie worden voorzien van coaching, een videoclip opname en studio opnames welke geplugged gaan worden op o.a. Spotify. Dit als beloning voor deze overwinning.

 

Kranten berichten: (Waalwijknieuws / Het Kanton)

Waalwijker okt2016.JPGKanton okt2016.jpg