DeepWhite wint in The Clash of The Coverbands (Halve finale zuid nederland)

Verslag vanaf www.theclashofthecoverbands.com 

Het muzikale hoogtepunt van deze avond werd gebracht door 6-mans Classic Rock coverband DeepWhite uit Tilburg. De band bestaat uit zes topmuzikanten die niet alleen individueel een zeer hoog niveau bereiken, maar ook steeds meer naar elkaar toegroeien wat resulteert in een spetterende bandprestatie. Goede sounds, sterke dynamiek en ook in de presentatie weet de band steeds meer te boeien. Met indrukwekkende uitvoeringen van o.a.Smoke On The Water van Deep Purple, Is This Love van Whitesnake en de prachtige afsluiter Child In Time van Deep Purple speelde DeepWhite zich naar de 1e plaats bij de vakjury. Hiermee staat deze topband bij de beste negen bands van Zuid Nederland die in de Regio-Finale op zondag 23 oktober a.s. in Poppodium 013 in Tilburg spelen om de Awards voor de beste coverband bij de vakjury én het publiek en daarmee een plaats in de BENELUX Semi-Finals in PARADISO Amsterdam.

   large_DeepWhite_1_0.jpg large_DeepWhite_4.jpg

 

28 Mei was het weer zover, de halve finale in The Clash of The Coverbands in The Mezz (Breda). Een wat ongelukkige dag voor ons gezien veel van onze aanhang op andere festivallen stonden zoals het parkfeest in Oosterhout met UB40 die weer eens in Nederland waren. Desondanks waren we weer tot op het bot gemotiveerd om te gaan strijden met de andere goede bands en ons te plaatsen voor de finale Zuid Nederland op ons thuishonk in 013.

 

DeepWhite stond als vierde band opgesteld deze avond. Deze keer hadden we een opzet gemaakt van alleen maar Deep Purple en Whitesnake nummers, dit om onze tribute ambitie ook wat te onderstrepen. De aftrap begon met Burn, altijd goed om de goed gevulde zaal even wakker te schudden met dit fantastische nummer. Daarna was de zaal wakker en met smoke on the water deed iedereen mee ter ondersteuning van Frank. Onze ballad van Whitesnake "is this love" verliep goed voor de eerste keer buiten de repetitie ruimte en we hadden gekozen voor "Child in time" als afsluiter die het altijd goed doet bij het publiek. De hoge uithalen waren op het podium weer goed te horen. 

 

Om 01:00 was dan de uitslag, waarbij we uiteraard weer erg benieuwd waren. De andere bands hadden ook een goede performance gegeven dus we waren niet zeker of we weer de vakjury prijs gingen winnen. Uiteindelijk was daar het verlossende woord van de jury ;"de eerste prijs, vakjury winnaar van vanavond bij The Clash of the coverbands is ............ DeepWhite !!!! ). Voor de derde keer op rij hebben we de vakjury prijs gewonnen in deze competitie waar we heel blij mee zijn. 23 oktober staan we in 013 in Tilburg en we zullen hier nog wel het een en ander over gaan spammen :-)  hou deze datum alvast gereserveerd !!!!!