DeepWhite wint finale Regio West Brabant in ‘The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO 2016/2017’

Zaterdag 2 april jl. vond in Café Bolle in Tilburg de finale plaats van Regio West Brabant in het nieuwe seizoen van The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO! De zeven beste uit de voorrondes geplaatste bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om de vakjury-Award en de publieks-Award voor de beste bands van deze regio en daarmee een plaats in de finalerondes van Zuid Nederland (Noord-Brabant, Limburg en Zeeland). 6-mans Classic Rock coverband DeepWhite uit Tilburg wist met een fenomenaal optreden de 1e prijs bij de vakjury binnen te spelen. Bij de publieksstemmen ging de overwinning overtuigend naar 7-mans Allround coverband Careless Fools uit Breda. Beide bands plaatsten zich hiermee voor de 1e Halve Finale van Regio Zuid Nederland die op zaterdag 28 mei a.s. wordt gehouden in Poppodium MEZZ in Breda. De vakjury-winnaar en de publiekswinnaar van deze Halve Finale gaan door naar de Regio-Finale in Poppodium 013 Tilburg op zondag 23 oktober a.s.

De eerste band die het podium van Café Bolle mocht betreden was 5-mans 80s Rock coverband Finders Keepers uit Oss. Met dynamische uitvoeringen van o.a. The Look van Roxette, Crazy On You van Heart en Round And Round van Ratt zorgde deze jonge band voor een prima opening van deze finale.

Het 2e half uur van deze gevarieerde avond was voor 7-mans Elvis tribute Respect Elvis uit Tilburg. In een akoestische en daardoor intieme setting werden nummers als Heart Break Hotel, Walk A Mile In My Shoes en All Shook Up met passie en op goed niveau gebracht. Respect Elvis wist daarmee bij de vakjury een goede score neer te zetten.

6-mans Rock coverband The Eucalyptics uit Etten-Leur speelde zich met goede uitvoeringen van o.a. Starlight van Slash, Story Of Isaac van Roy Buchanan en Go with The Flow van Queens of the Stone Age naar een mooie 2e plaats bij de publieksstemmen. Hiermee plaatste de band zich voor de 2e fase van The Clash of the Cover Bands: de regionale poppodia. Op zaterdag 28 mei a.s. staat The Eucalyptics in de 1e Halve Finale van Regio Zuid Nederland in Poppodium MEZZ in Breda. De winnaars van deze Halve Finale plaatsen zich voor de Regio-Finale in Poppodium 013 in Tilburg. De laatste stap richting PARADISO!

De vijf jonge muzikale helden van Punk, Rock coverband Labelled uit Oss wisten hun optreden tijdens de voorronde ruim te overtreffen. Op goed niveau werden nummers gespeeld als St. Jimmy van Green Day, Blitzkrieg Bop van The Ramones en Tribute van Tenacious D waarmee zowel bij de vakjury als bij de publieksstemmen goed werd gescoord.

Als vakjury-winnaar van hun voorronde hadden de 4 mannen van Pop, Rock coverband Echoes of Industry zich overtuigend geplaatst voor deze finale en ook nu wisten ze de verwachtingen weer waar te maken. Muzikaal technisch op hoog niveau en met veel passie werden nummers gespeeld als o.a. Message In A Bottle van The Police, Cuts Like A Knife van Bryan Adams en Sex On Fire van Kings of Leon en zorgden voor een sterke chemie tussen de band en het enthousiaste publiek. Met uiteindelijk een goede 2e plaats bij de vakjury plaatste Echoes of Industry zich voor de 1e Halve Finale van Regio Zuid Nederland op zaterdag 28 mei a.s. in Poppodium MEZZ in Breda.

6-mans Classic Rock coverband DeepWhite uit Tilburg wist met haar uitvoeringen van o.a. Running With The Devil van Van Halen, Strange Kind Of Woman van Deep Purple en Bed Of Roses van Bon Jovi regelmatig een enorm hoog niveau te bereiken. Onder leiding van een leadzanger die schijnbaar geen beperkingen kent in zijn bereik liet de band horen en zien dat ze klaar zijn voor de grotere podia. Met een overtuigende 1e plaats bij de vakjury staat DeepWhite in de 2e fase van The Clash of the Cover Bands: de regionale poppodia. Op zaterdag 28 mei a.s. in Poppodium MEZZ in Breda vind de 1e Halve Finale plaats van Regio Zuid Nederland. De winnaars hiervan gaan naar de Regio-Finale in Poppodium 013 in Tilburg die plaatsvindt op zondag 23 oktober a.s.

Het laatste half uur van deze gevarieerde finale was voor 7-mans Allround coverband Careless Fools uit Breda. Met uitstekende uitvoeringen van nummers als Streets van Kensington, Happy van Pharell Williams en I Gotta Feeling van The Black Eyed Peas werd er een mooi feest gebouwd met het enthousiaste publiek. Dit resulteerde in een dik verdiende 1e plaats bij de publieksstemmen waardoor Careless Fools als publiekswinnaar doorgaat naar de 1e Halve Finale van Regio Zuid Nederland op zaterdag 28 mei a.s. in Poppodium MEZZ in Breda. Van hieruit spelen de winnaars zich naar de Regio-Finale op zondag 23 oktober a.s. in Poppodium 013 in Tilburg.