Warme, maar geslaagde live-avond bij Crossroads

In juni en juli worden er geen live-avonden meer gehouden. Ervaring leert dat in deze maanden mensen liever een terrasje pakken, dan binnen van bands genieten. Logisch natuurlijk in deze warme maanden, echter had men er geen rekening mee gehouden dat het kwik ook eind mei tot boven de 30 graden zou stijgen.

Dat deed het toch! 32 graden in Kaatsheuvel. Dat resulteerde dan ook in een tamme aftrap van de avond door Reply To All. Maar wat een goede band! Dat moet men buiten Crossroads ook gemerkt hebben, want vanaf het moment dat zangeres Maus haar eerste noten gezongen had stroomde het publiek rustig aan binnen. Buiten koelde het wat af, maar binnen was men getuige van een stomend optreden. Wat een energie en wat een gouden strot! Nummers van Sass Jordan maar ook Aerosmith gaan de band met gemak af. Een genot voor de oortjes èn de oogjes, wat zou het mooi zijn als deze band nog eens terug wil komen!

Om 11 uur stond de zaal aardig gevuld en was het tijd voor Deep White. Voor bassist Jaco van der Schans het tweede rondje, want hij was al lekker ingespeeld bij Reply To All. Afgelopen jaar deed Deep White nog met veel succes mee aan de Clash of the Coverbands, nu stonden ze met een mooie mix van Deep Purple, Whitesnake en andere classics op het Crossroadspodium. Een lekker intiem optreden voor het festivalseizoen gaat beginnen. De puntjes op de i zetten en knallen, dat hebben de heren gedaan. Na wat zoeken naar het juiste geluid ging het dak eraf.

Vanaf deze plaats willen we Martin de Jong veel beterschap en een spoedig herstel wensen. Hij zou met zijn band After Chaos het voorprogramma voor Deep White verzorgen, maar een sportongeluk bracht roet in het eten. Wel leuk dat een aantal bandleden van After Chaos toch gezellig aanwezig waren en erg tof dat deze band zelf het initiatief nam om voor een vervangende, steengoede, band te zorgen!