Rinus van Rodijnen Tribute Fort Sint Gertrudis

Op een gedenkwaardige avond stonden wij, Deep White, op het podium om onze muzikale eer te betonen tijdens het RVR Tribute concert voor KIKA, ter nagedachtenis aan Rinus van Rodijnen – ook bekend als Rocking Cnellus. Rinus, wiens onvergetelijke bijdrage aan de muziek en zijn onmiskenbare geest nog steeds door velen gevoeld wordt, liet ons in 2015 achter, maar zijn nalatenschap leeft voort. Dit bijzondere concert was onze manier om niet alleen zijn geheugen te eren, maar ook om een bijdrage te leveren aan een nobele zaak: KIKA, een organisatie die zich inzet voor kinderkankeronderzoek.

In het gezelschap van talentvolle bands zoals de Nipple Twisters, Familie van Dijk (waar onze eigen Roland de snaren deed trillen), en Delicious Surprise, een Beth Hart tribute, hadden we de eer om deel uit te maken van een line-up die Rinus trots zou hebben gemaakt. Met een aangepaste setlist, door het ontbreken van onze vaste ritmegitarist Leon, stapten we met een man minder het podium op. Maar dat weerhield ons er niet van om de zaal op zijn grondvesten te laten schudden met klassiekers als “Perfect Strangers”, “Black Night”, “Highway Star”, en natuurlijk “Child in Time”.

Het was een avond die gekenmerkt werd door een uitmuntende organisatie, gehouden in een grote bourgondische zaal waar het publiek intens genoot van elk moment. Het geluid was perfect, waardoor elke noot die we speelden met zuiverheid door de zaal galmde, een bewijs van de technische bekwaamheid die deze avond ondersteunde.

Dankzij de ongekende steun van alle aanwezigen, zowel op als naast het podium, hebben we meer dan 2100 euro kunnen inzamelen voor KIKA, een resultaat waar we ongelooflijk trots op zijn. Dit evenement was niet alleen een viering van de muziek en het leven van Rinus, maar ook een krachtige herinnering aan de impact die we samen kunnen hebben in de strijd tegen kinderkanker.

Wij van Deep White zijn dankbaar voor de kans om deel uit te maken van deze gedenkwaardige avond. Het was een ervaring die ons nog lang zal bijblijven, niet alleen als muzikanten maar ook als deelnemers aan een gemeenschap die samenkomt om iets veel groters dan onszelf te steunen. Rinus, jouw geest rockt nog steeds met ons mee.

News